
Dip de iaurt si castraveti
Un sos racoritor care poate fi servit cu legume crude sau la abur, perfect pentru gustarea de seara sau o cina usoara a intregii familii!
Ingrediente:
- 1 castravete mare
- 500 ml iaurt cat mai slab
- 100 ml smantana cat mai slaba
- 1 lingura suc de lamaie
- 1 lingura marar proaspat tocat
- 1 catel de usturoi tocat marunt
Castravetele se spala, se decojeste si i se scot semintele cu o lingurita, apoi se rade. Castravetele ras se amesteca cu iaurt, smantana, sucul de lamaie, mararul si usturoiul si se da la frigider 1 ora.
Legume care pot fi servite cu sosul de castraveti
- 1 castravete mare
- 250 g rosii cherry
- 250 g buchetele de broccoli
- 250 g morcovi baby
Legumele se aseaza pe un platou si se servesc date prin sos, alaturi de triunghiuri de lipie.
Comentarii