Retete Culinare

Cartofi frantuzesti

Preparare: Cartofii se fierb in coaja, se curata si se taie felii. 6 oua se fierb tari, se curata si se taie felii. 400 g de telemea se taie felii citeste »

Pui cu smantana

Preparare: Puiul se transeaza iar bucatile de carne se pun intr-o cratita cu ceapa taiata marunt si cu ciupercile taiate felii citeste »

Iahnie de fasole cu carnati

Preparare: Fasolea se pune in apa rece cu o seara inainte. A doua zi se pune la fiert in apa rece, dupa primul clocot se schimba apa cu alta, tot fierbinte, si se lasa pana e fiarta pe trei sferturi citeste »

Telina cu smantana

Preparare: Telina se taie in felii foarte subtiri si feliile suprapuse, in betisoare de forma chibriturilor, sau se rade prin razatoarea cu gauri mari, numai inainte, ca sa iasa ca citeste »

Peste cu ciuperci

Preparare: Pestele curatat se asaza intreg intr-o tava smaltuita sau cratita, impreuna cu ciupercile bine spalate si taiate in felii mari in jurul lui, cu rosiile taiate in felii mai groase sau cu sucul de rosii, piperul citeste »

Snitel parizian

Snitel parizian

Preparare: Carnea de vitel (capac, pulpa) se taie in felii de 1 cm grosime (sa nu aiba pielite); acestea se bat cu ciocanul de carne pana cand capata o suprafata de 2 ori mai mare decat cea a unui snitel obisnuit si grosimea de 1/2 cm sau chiar mai putin.... citeste »

Mancare de iepure cu smantana

Preparare: Ceapa taiata marunt se caleste, un minut, in untdelemn; se adauga carnea taiata in bucati de marime mijlocie si se amesteca, ca sa se prajeasca putin pe toate partile. Se pun 4-5 linguri cu zeama de la marinare sau cu apa si 1/2 de lingurita cu sare si se... citeste »

Omleta cu ciuperci

Preparare: Ciupercile, bine spalate, se taie in felii subtiri. Ceapa taiata marunt se caleste cu o lingura de untdelemn, un minut, la foc mic, apoi se adauga ciupercile, un virf de lingurita cu sare, un virf de cutit cu piper, lasandu-se sa fiarba acoperite, pana cand scade complet apa ce... citeste »