
Sos de branza pentru legume
Daca ai un copil mofturos caruia nu ii plac legumele, incearca sa i le servesti alaturi de un sos. De cele mai multe ori, sosurile pe baza de branza si alte lactate sunt preferatele copiilor si nu numai. Sosul de branza pe care ti-l propunem astazi poate fi alaturat unui bol cu legume fierte la abur (morcov, broccoli, conopida) sau crude (ardei, rosii cherry, castraveti), chiar si unui piure de spanac.
Ingrediente:
- 1 lingura unt (nesarat, daca se poate)
- 2 linguri faina
- 1 1/4 ceasca lapte integral 3,5% grasime
- 1/2 ceasca branza rasa (svaiter, Cheddar, cascaval, mozzarella, Gruyere)
- 1/2 lingurita nucsoara rasa
Untul se topeste intr-o craticioara la foc mediu. Se adauga faina si se amesteca bine (cu telul) timp de 1 minut pana se rumeneste. Se toarna laptele, putin cate putin, amestecand in continuu pentru a se desface faina si a se forma o pasta groasa (operatiunea dureaza 5-7 minute), apoi se ia de pe foc si se adauga branza si nucsoara.
Se serveste cald. Se poate pastra la frigider maximum 3 zile in recipient inchis etans.
Comentarii