
Tocana de cartof si dovlecel
Odata ce bebelusul a incercat piureurile simple de cartofi, dovlecei si mere, poate trece la savurarea acestei tocane care reprezinta o combinatie intre cele trei ingrediente. La inceput tocana se va servi pasata, urmand ca mai apoi sa o pasam cu furculita pana ajungem la consistenta dorita de bebelus.
Ingrediente:
- 1 dovlecel decojit si fara seminte
- 6 cartofi albi mici, decojiti
- 1 mar decojit si fara samburi
- 1 lingura ulei de masline
- 1 1/2 ceasca apa
Legumele si fructele se taie cuburi potrivite (cca. 2,5 cm) si se adauga in tigaia cu uleiul incins, lasandu-le la rumenit 8-10 minute, amestecand din cand in cand. Se toarna apoi apa si se lasa sa dea in clocot, apoi se reduce focul si se lasa 30-35 minute sa fiarba, pana ce se inmoaie legumele. Cand au fiert, legumele se mixeaza la blender sau se paseaza cu furculita.
Tocana se poate pastra 3 zile la frigider intr-un recipient inchis etans sau maxim 3 luni in congelator.
Sfat:
- in loc de apa se poate folosi apa de la cea in care au fiert legumele pentru supa bebelusului.
- puteti adauga si putina smantana sau branzica de vaci pentru o consistenta mai cremoasa
Comentarii